Κανονισμός Λειτουργίας σχολείου

Η φοίτηση των μαθητών είναι υποχρεωτική για όλες τις ώρες του ημερήσιου προγράμματος. Ο μαθητής προσέρχεται στο σχολείο, πριν χτυπήσει το κουδούνι και αποχωρεί μετά το τέλος της τελευταίας ώρας του προγράμματος.

Η συχνή αργοπορία του μαθητή κατά την πρώτη ώρα του προγράμματος, επιφέρει πειθαρχικές κυρώσεις στον μαθητή.

Όταν ειδικές ανάγκες επιβάλλουν την αποχώρηση του μαθητή από το σχολείο, δίνεται άδεια από τον Διευθυντή ή τον υποδιευθυντή του Σχολείου.

Οι απουσίες αυτές, θεωρούνται αδικαιολόγητες, εκτός αν ο μαθητής προσκομίσει δικαιολογητικό από γιατρό ή τον κηδεμόνα του.

Αποχώρηση μαθητή από το σχολείο, δίχως ενημέρωση της Διεύθυνσης του σχολείου, σημαίνει ότι ο μαθητής την επομένη ημέρα τιμωρείται με μία (1) ημέρα αποβολή και έρχεται στο σχολείο με τον κηδεμόνα του.

Δεν επιτρέπεται η έξοδος των μαθητών από το προαύλιο του Σχολείου κατά την ώρα των διαλειμμάτων ή την ώρα που δημιουργείται «κενό» στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Η συμπεριφορά των μαθητών προς τους καθηγητές, πρέπει να εκπέμπει σεβασμό, αφού στο πλαίσιο λειτουργίας του Σχολείου, η κατανόηση και η αγάπη είναι δεδομένη από τους καθηγητές.

Η συμπεριφορά και η ομιλία των μαθητών μεταξύ τους πρέπει να είναι κόσμια στο χώρο του Σχολείου.

Απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα. Μαθητής που θα συλληφθεί να καπνίζει, τιμωρείται.

Οι μαθητές διατηρούν το Σχολείο καθαρό και το προστατεύουν από τις φθορές. Μαθητής που γράφει στο θρανίο του, ή λερώνει με οποιοδήποτε τρόπο τους τοίχους και τους κοινόχρηστους χώρους του Σχολείου, αποκαθιστά τη ζημία που προκάλεσε.

Η διατήρηση της καθαριότητας στο χώρο της τουαλέτας, είναι υποχρέωση του καθενός.

Απαγορεύεται, για λόγους υγιεινής, να παραμένουν οι μαθητές χωρίς λόγο στο χώρο της τουαλέτας

Απαγορεύεται στο μαθητή να φέρει μαζί του και να χρησιμοποιεί ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ στο χώρο του Σχολείου.

Οι μαθητές επιστρέφουν αμέσως στην αίθουσα μετά το χτύπημα του κουδουνιού στο τέλος του διαλείμματος.

 

This entry was posted in Κανονισμός Σχολείου and tagged . Bookmark the permalink.